Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Δευτέρα 30/3/2020                                            Γ 1  
   
                   
Καλημέρα παιδιά, 
Καλή εβδομάδα. Ελπίζω να είστε όλοι καλά. 
Το Σάββατο έβρεχε τόσο πολύ και ο ουρανός ήταν κατασκότεινος. Πίνοντας τον καφέ μου ανοίγω τα  mail και πρώτη η Βασιλεία μου στέλνει την παραπάνω ζωγραφιά. Άνοιξε η ψυχή μου! Είπα θα την ανεβάσω τη Δευτέρα, για να τη δούνε τα παιδιά πρωί πρωί και να τους φτιάξει η διάθεση. Ακολούθησαν τα πανέμορφα πόστερ και οι άλλες ζωγραφιές που στείλατε! Θα τα ανεβάζω σιγά σιγά, για να μπορείτε να βλέπετε όλοι τις υπέροχες δουλειές των συμμαθητών σας. Μπράβο για τη συμμετοχή σας στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι, να είμαστε σε επαφή με τα μαθήματά μας έστω και εξ αποστάσεως. 



Δημήτρης


Θωμάς

Αλέξανδρος

Μαίρη



Φώτης
Μάριος
                  
Βασίλης 
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

  Σήμερα σας προτείνω να ασχοληθείτε παίζοντας με τα Μαθηματικά της 1ης Ενότητας έχοντας μπροστά σας ανοιχτό το βιβλίο του μαθητή, αλλά  ...  το ηλεκτρονικό. Θα μπείτε λοιπόν στην ιστοσελίδα"Διαδραστικό Σχολικά Βιβλία" και θα επιλέξετε "Υλικό ανά τάξη" και από εκεί "Δημοτικό Γ", έπειτα "διαδραστικά βιβλία μαθητή εμπλουτισμένα html" και τέλος τα Μαθηματικά Γ . Επάνω ψηλά από τα περιεχόμενα θα επιλέγετε κάθε φορά όποιο κεφάλαιο θέλετε.
Έτσι θα έχετε μπροστά στην οθόνη σας τώρα και το ηλεκτρονικό βιβλίο. Αυτό το βιβλίο περιέχει κάποια διαδραστικά παιχνίδια, ώστε να θυμηθείτε προσθέσεις, αφαιρέσεις, γεωμετρικά σχήματα και στερεά και φυσικά  την προπαίδεια. Παίζοντας με αυτές τις έξυπνες διαδραστικές ασκήσεις θα κάνετε μια πολύ ευχάριστη επανάληψη.

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε πώς εμφανίζονται στη σελίδα του βιβλίου αυτές οι διαδραστικές ασκήσεις με τη λέξη "Μικροπείραμα". 
Προτείνω:
ΚΕΦ.1: Όλα τα μικροπειράματα
ΚΕΦ.2: Μικροπείραμα 1,2
ΚΕΦ.3: Ασκήσεις και επεκτάσεις καθώς και το μικροπέιραμα
ΚΕΦ. 4: Μικροπείραμα 1,2
ΚΕΦ. 5: Μικροπείραμα 1
ΚΕΦ.6: Μικροπείραμα 1,2

Νομίζω ότι θα είστε αρκετή ώρα σήμερα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή - αν ασχοληθείτε με όλες τις ασκήσεις των μαθηματικών - γι΄αυτό θα αρκεστούμε σε αυτές. 
Καλή επιτυχία!