Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020


                                       Γ 1               Τρίτη 24//3/2020

25η Μαρτίου 1821




Παιδιά μου, καλημέρα,

Ελπίζω να είστε πολύ καλά!Χάρηκα πολύ που καταφέραμε να επικοινωνήσουμε με τους περισσότερους από εσάς. Είστε πράγματι μοναδικοί και συνεχίζετε τη δουλειά σας από το σπίτι με πολύ πολύ φαντασία θα έλεγα. Έλαβα πολλές πρωτότυπες ιδέες και προτάσεις και γι΄αυτό θα ήθελα από σήμερα να οργανωθούμε λίγο περισσότερο και να τα γράφουμε όλα αυτά. Έτσι θα σας πρότεινα:
  •  να επιλέξετε κάποιο τετράδιό σας (π.χ. παραγωγής λόγου ή οποιοδήποτε άλλο) και να το χρησιμοποιήσετε για να κρατάτε σημειώσεις καθημερινά με όλα αυτά που θα κάνουμε.
Ο Δημήτρης και ο Αλέξανδρος το έκαναν κιόλας. Ο Βασίλης και ο Φώτης μού έγραψαν τις σκέψεις τους σε έγγραφο στον υπολογιστή τους και η Μαίρη, ο Αλέξανδρος και ο Κωνσταντίνος  απάντησαν μόνοι τους στο mail. Να πω και πως ο Θωμάς έκανε μια εξαιρετική εργασία που θα την ανεβάσω παρακάτω. Μπράβο σας! Περιμένω και τους υπόλοιπους.
Η ιδέα της Μαίρης με πρόλαβε. Σας προτείνει  λοιπόν κι αυτή όπως κι εγώ:

  •   να αποκτήσετε αυτόν τον καιρό μια πολύ καλή συνήθεια, να κρατάτε ημερολόγιο.
Αυτή το κάνει ήδη. Πιστεύω πως όταν γυρίσουμε στο σχολείο θα έχετε ήδη να παρουσιάσετε μια εξαιρετική δουλειά. Όποιος θέλει μπορεί να μου στείλει βέβαια και κάποια σελίδα του ημερολογίου του- χωρίς βέβαια τα μυστικά του. Καλά τα λέω Μαίρη μου;
Άλλες ιδέες που μας δίνουν οι συμμαθητές μας είναι:
  •   μαγειρική πάντα με κάποιον μεγάλο δίπλα μας και ζύμωμα για χειροποίητο ψωμί και κουλουράκια, λέει ο Βασίλης
  •  ποδήλατο και άλλα όργανα γυμναστικής στο σπίτι, προτείνει ο Δημήτρης
  •  παιχνίδι με τα αδέρφια μας, παίζουμε πάντα με τις προτιμήσεις και του ενός και του  άλλου, συμβουλεύει ο Βασίλης 
  •   βιβλία λογοτεχνικά και κόμικς, ο Δημήτρης προτείνει το βιβλίο «12 μήνες , ιστορίες για όλο τον χρόνο» και η Μαίρη διαβάζει « το ημερολόγιο μιας ξενέρωτης»,  ο Αλέξανδρος έχει κιόλας διαβάσει τέσσερα βιβλία "Ο μυστικός δράκος Καρύδας", "Οι κανονιέρηδες των γηπέδων", "Ανακαλύπτω τους Δεινοσαύρους",  "Η συνωμοσία της τσίχλας" ο Φώτης διαβάζει τον "Μάγκα και ο Κωνσταντίνος προτιμά τα κόμικς
  •  δημιουργικές ώρες με τους γονείς, λέει επίσης ο Δημήτρης, ο Κωνσταντίνος και ο Θωμάς
  •     ... και βέβαια για πρωινό δύο φέτες με λαδορίγανη, μας συμβουλεύει ο Αλέξανδρος – θυμάστε ενέργεια που είχε πρωί πρωί στο σχολείο;

                Τι να πω παιδιά, μένω άφωνη είστε πάντα σε εγρήγορση!


Και τώρα λίγη δουλίτσα:
Για την Πέμπτη 26/3/2020
Θα ήθελα από την επετειακή ενότητα της Γλώσσας «Γιορτάζω και θυμάμαι» να διαβάσετε τα κείμενα  «H καταστροφή των Ψαρών» και  « Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου». Έπειτα ανοίξτε το παρακάτω έγγραφο και δουλέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες.

Θα ήθελα επίσηςνα κάνετε πολύ καλή και προσεχτική ανάγνωση από την Ενότητα « Έλα στην παρέα μας» το μάθημα «Από το ημερολόγιο του Ελτόν». Έτσι θα θυμηθείτε πώς γράφουμε σε ένα ημερολόγιο τις σκέψεις μας, για να γράφετε και το δικό σας, όταν θα έχετε έμπνευση και κυρίως διάθεση.
 Διαβάστε παρακάτω την εξαιρετική δουλειά του Θωμά, που από την μεγάλη του διάθεση έκανε καταλάθος την εργασία Παραγωγής γραπτού λόγου του Ε2.

https://drive.google.com/file/d/1pQ1WKQGhjEDeMoqatXcd9M4bRTHzS4Ls/view?usp=sharing

Όσο για τα "Μαθημαγικά" που λέγαμε μπορείτε να κατασκευάσετε το τσολιαδάκι της εικόνας επάνω. Κόψτε σε χαρτόνι τα γεωμετρικά σχήματα που αναγνωρίζετε, βάψτε τα και έπειτα κολλήστε τα σε ένα άλλο χαρόνι- κάδρο. Διακοσμήστε με αυτό το δωμάτιό σας Καλή διασκέδαση.
Θα τα πούμε την Πέμπτη 26/3/2020 μετά τις 10
Η δασκάλα σας

Αγραφιώτου Ελπίδα