Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020



Παρασκευή 27/3/2020                              Γ 1          

Παιδιά καλημέρα,
Φαίνεται πως απολαύσατε αρκετοί από εσάς τις ηχοϊστορίες και μου στείλατε πολύ όμορφες ζωγραφιές. Είστε πολύ δημιουργικοί και είμαι περήφανη για σας. Να ευχαριστήσουμε και τους γονείς σας όμως που βρίσκονται δίπλα σας και  βοηθούν σε ό,τι χρειαστεί, για να χρησιμοποιείτε σωστά τις νέες τεχνολογίες.
Το ανορθόγραφο ημερολόγιο που σας έστειλε ο Γκούφη ευτυχώς το διορθώσατε όλοι με μεγάλη προσοχή. Δε σας ξέφυγε τίποτε. Μπράβο σας. Είδατε αλήθεια πόσο ακαταλαβίστικο είναι ένα κείμενο τόσο ανορθόγραφο; 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 


Σήμερα  σας προτείνω το ηλεκτρονικό παιχνίδι «Ο Τραγανούλης στον κόσμο των διαφημίσεων», που δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων. Ο Τραγανούλης είναι ένα διάσημο δημητριακό, που θα μας μιλήσει για τις διαφημίσεις τροφίμων. Θα μας μάθει ποια τρικ χρησιμοποιούν οι διαφημιστικές εταιρείες για να προωθούν τα προϊόντα τους.
Παίζοντας με τον Τραγανούλη θα μάθετε να αναγνωρίζετε τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι διαφημίσεις, για να μας πείσουν να αγοράσουμε το προϊόν τους όπως: σλόγκαν, παιδικούς ήρωες, γνωστούς ηθοποιούς, τραγούδια, ώστε να μένει η διαφήμιση στο μυαλό μας, αλλά και να διαδίδεται εύκολα από στόμα σε στόμα. 
Παίξτε το με τα αδέρφια και τους γονείς σας και δοκιμάστε όλες τις διαφορετικές επιλογές από κάθε ενότητα του παιχνιδιού.


ΓΙΝΕ ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ
  • Διαλέξτε κι εσείς μια τηλεοπτική διαφήμιση τροφίμων, παρατηρήστε την καλά και ανακαλύψτε όλα τα τρικ που χρησιμοποίησαν οι διαφημιστές.
  • Τώρα φανατστείτε πως είστε γραφίστες και μια εταιρεία σας έχει προσλάβει, για να κάνετε το poster ενός καινούριου προϊόντος. Σκεφτείτε ποιο θα είναι και σχεδιάστε το βάζοντας λογότυπο, σλόγκαν, ήρωα, χρώματα και ό,τι άλλο τρικ μάθατε από τον Τραγανούλη. Περιμένω αλήθεια με μεγάλη ανυπομονησία τα poster σας.    
Έχουν κι αυτοί ... προβλήματα!


Παιδιά ήρθε η ώρα να βοηθήσετε και την Ποκαχόντας με τους φίλους της, τον Πέρση, τον Μίκο και τον Φλιτ. Είναι πολύ ... προβληματισμένοι και νομίζω πως τους χρειάζεται η μαθηματική σας σκέψη.  
Ανοίξτε το παρακάτω έγγραφο και καλή επιτυχία!


Η επόμενη διαδικτυακή μας συνάντηση τη Δευτέρα 30/3/2020.
Το Σάββατο το πρωί  28/3/2020 θα σας έχω κάποιες διευθύνσεις για να περάσετε ευχάριστα κι εποικοδομητικά το Σαββατοκύριακο.