Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Δευτέρα 4/5/2020
Γ 1

  Καλησπέρα παιδιά, 
  Όπως σας υποσχέθηκα σας αποστέλλω τον εννοιολογικό χάρτη του σημερινού μας μαθήματος στην ιστορία. Σαν εικόνα στο μυαλό μας, θα μας χρησιμεύει σε κάθε επόμενο μάθημα, για να ξέρουμε σε ποια χρονική περίοδο της ζωής του ανθρώπου βρισκόμαστε και πώς αυτή ονομάζεται από τους ιστορικούς.
  Πατήστε παρακάτω στον σύνδεσμο.
  
Πρόταση εξ αποστάσεως:


θεματικές κατηγορίες από το blod.gr
 Αυτή την περίοδο, που μένουμε αρκετές ώρες ακόμη στο σπίτι, oι τέχνες, η φιλοσοφία, η ιστορία, οι επιστήμες, η αρχιτεκτονική και ακόμα 32 θεματικές μπορούν να «έρθουν» σπίτι μας. Πώς;
 Με μία επίσκεψη στο www.blod.gr του Ιδρύματος Μποδοσάκη «μπαίνει» στο σπίτι μας μια μοναδική ηλεκτρονική βιβλιοθήκη διαλέξεων με ελεύθερη πρόσβαση. Το BLOD (Bodossaki Lectures on Demand) του Ιδρύματος Μποδοσάκη βιντεοσκοπεί και φιλοξενεί επιλεγμένες διαλέξεις από όλο το φάσμα της επιστημονικής και πνευματικής ζωής της Ελλάδας, σε μια μοναδική ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με ελεύθερη πρόσβαση, που εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο περιεχόμενο. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 37 θεματικών κατηγοριών, 5.000 θεμάτων και σχεδόν 6.000 ομιλητών και να χαρίσουν στον εαυτό τους ποιοτικό χρόνο στο σπίτι με νέες ιδέες και γνώσεις από σημαντικούς ομιλητές.
θεματικές κατηγορίες από το blod.gr
        Μπορούμε να εργαστούμε ως εξής:
  • Επιλέγουμε από το οριζόντιο μενού στο επάνω μέρος της οθόνης το υπομενού «Ομιλητές» και από εκεί με αλφαβητική σειρά τα πρόσωπα που επιθυμούμε να δούμε. Σας προτείνω να επιλέξετε ένα ή δύο πρόσωπα ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας και αφού παρακολουθήσετε τη διάλεξή τους να μου απαντήσετε:
α) τι τίτλο θα βάζατε στην ομιλία τους και
β) τι καινούριο μάθατε από τη διάλεξή τους
Εγώ παρακολούθησα την Άλκη Ζέη, "Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης".
Καλή συνέχεια.