Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Σάββατο 2/5/2020




Ε 1, Ε 2

Ο Αριστοτέλης πάει ... σχολείο

Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή Ε΄Δημοτικού 
Ενότητα Δ ΄Κεφάλαια 1,2,3
"Συμμετέχουμε στη λήψη αποφάσεων" 



 Καλημέρα παιδιά, 
 Σήμερα θα ασχοληθούμε με το τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου μας, της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής με έναν διαφορετικό τρόπο. Το μάθημα θα το διδαχτούμε μέσα από τα σοφά λόγια του Αριστοτέλη, του πασίγνωστου αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου από τα Στάγειρα της Μακεδονίας. 

 Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο, "Animated φιλόσοφοι" της ΕΤ 3, για να  ενημερωθείτε πρώτα για τη ζωή και το έργο του μεγάλου μας φιλοσόφου.


(Όποιος ενδιαφερθεί περισσότερο, μπορεί να αντλήσει κι άλλες πληροφορίες για τον Αριστοτέλη και το έργο του από παλιότερη ανάρτηση του blog με τίτλο "Η ζωή του Αριστοτέλη" με ημερομηνία, Παρασκευή 1 Απριλίου 2016)

 Το σχέδιο εργασίας που σας προτείνουμε παρακάτω είναι από το βιβλίο "Ο Αριστοτέλης πάει ... σχολείο", ένα εγκεκριμένο υποστηρικτικό υλικό του Υπουργείου για τη γνωριμία των μαθητών με το έργο και την προσωπικότητα του Αριστοτέλη. Είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών (Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων) και του Συνδέσμου Φιλολόγων Σερρών. Υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco. Επιστημονικοί σύμβουλοι της έκδοσης ήταν η κα.Τερέζα Πεντζοπούλου-Βαλαλά, Ομότιμη καθηγήτρια Α.Π.Θ. και Αντεπιστέλλον Μέλος Ακαδημίας Αθηνών και ο κ. Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Επίκουρος Καθηγητής Α.Π.Θ.
 Το βιβλίο περιλαμβάνει 46 δραστηριότητες που συνέγραψαν 18 εκπαιδευτικοί και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς μεγάλων τάξεων του δημοτικού σχολείου (Ε΄ και Στ΄) και όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου.
 Καλείστε λοιπόν να δραστηριοποιηθείτε μέσα από σύγχρονες τεχνικές διδασκαλίας και μέσα από τη χρήση εποπτικών μέσων.

Πατήστε στον σύνδεσμο: 


Το εξώφυλλο του βιβλίου

 Θα το μελετήσετε πολύ καλά και θα περιμένουμε τις απαντήσεις σας - και των δύο τμημάτων- ώστε να κάνουμε μια κοινή τηλεδιάσκεψη. Εκεί θα παρουσιαστούν οι προτάσεις σας και θα πάρετε την τελική σας απόφαση στο πρόβλημα που θέτει το μάθημά μας.

Οι δάσκαλοι του μαθήματος:
Καμπέρης Γιάννης Ε2 
Αγραφιώτου Ελπίδα Ε1