Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Πέμπτη 14/5/2020
Γ 1
Η ζωή και η Τέχνη των των Κυκλαδιτών  
























 Καλησπέρα παιδιά,
 Στη σημερινή ανάρτηση θα βρείτε τις ερωτήσεις του μαθήματος της ιστορίας μας "Η ζωή των Κυκλαδιτών", καθώς κι ένα σχεδιάγραμμα που θα σας βοηθήσει να το μάθετε ευκολότερα. Κάθε ερώτηση αναφέρεται και σε μία παράγραφο του μαθήματος.  Το σχεδιάγραμμα αν το δουλέψετε μόνοι σας, θα έχετε μπροστά σας το μάθημα ολοκληρωμένο. Πρώτα διαβάστε το μάθημα από το βιβλίο σας πολλές φορές και μετά με το σχεδιάγραμμα προσπαθήστε να το αφηγηθείτε. Τέλος θα είστε έτοιμοι να απαντήσετε και στις ερωτήσεις. 


 Πατώντας πάνω στον σύνδεσμο, μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και να εξερευνήσετε την "Κυκλαδική Κοινωνία, 5.000 χρόνια πριν". Δείτε τα καταπληκτικά εκθέματα του μουσείου καθώς και υπέροχα βίντεο. 

https://cycladic.gr/page/kikladiki-kinonia-5000-chronia-prin?slide=1


Δες το ειδώλιο αλλιώς ...

 Επίσης στο ίδιο Μουσείο πατώντας πάνω στον παρακάτω σύνδεσμο,
 μπορείτε να παίξετε με το παιχνίδι "Τα ειδώλια αλλιώς" . Μπορείτε να τα ζωγραφίσετε, να τα μεταμορφώσετε, να τα κάνετε φιγούρες της δικής σας παράστασης, κολλάζ ή και στένσιλ. 
 Στείλτε μου τις ιδέες σας.

https://cycladic.gr/page/ta-idolia-allios?slide=1

Διαβάστε επίσης την "Κυκλαδούπολη"  στον παρακάτω σύνδεσμο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης
https://issuu.com/museumofcycladicart/docs/entypo-cycladoupolis-gr?fr=sNTgyNDEwODQwNzE

Βρείτε στον σύνδεσμο παρακάτω και το Φυλλάδιο των Μαθηματικών με τα βήματα της κάθετης διαίρεσης, που σας υποσχέθηκα. Θα το δουλέψετε, για να μάθετε τα βήματα που ακολουθούμε στις διαιρέσεις χωρίς να μου το αποστείλετε. 
https://drive.google.com/file/d/1D0v-ciCqnnGYC-eKbSaC_JcjH2g4Y4qy/view?usp=sharing

Καλή επιτυχία!