Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 6 Απριλίου 2024

 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Το νερό, πολύτιμες σταγόνες

 


 Μέσα από το αντίστοιχο κεφάλαιο του βιβλίου της Μελέτης Περιβάλλοντος μάθαμε πως το νερό είναι απαραίτητο σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Όπου υπάρχει ζωή, υπάρχει νερό και όπου υπάρχει νερό, μπορεί να υπάρξει ζωή. Επειδή ο πληθυσμός της γης και οι ανθρώπινες δραστηριότητες αυξάνονται συνεχώς, χρησι­μοποιούμε όλο και περισσότερο γλυκό νερό. Με τον τρόπο αυτό, το γλυκό νερό ρυπαίνεται (π.χ. όταν χρησιμοποιείται σε ένα εργοστάσιο) και μειώ­νεται σε σχέση με το αλμυρό. Έτσι, κάθε σταγόνα νερού μάς είναι πολύτιμη και γι' αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιούμε μόνο όσο νερό μάς χρειάζεται και να μην το σπαταλάμε.  

 Οι μαθητές του Δ1 ευαισθητοποιήθηκαν πάνω σε αυτό το ζήτημα κι αποφάσισαν να γράψουν ένα παραμύθι για τις περιπέτειες του Σταγονούλη. Μιας σταγόνας που ταξιδεύει σε ένα ταξίδι χωρίς αρχή και τέλος, που κάθε φορά ανανεώνεται και κινείται σε έναν κλειστό κύκλο μεταξύ της θάλασσας, των υδάτινων οικοσυστημάτων, των σύννεφων και της γης. Ο Σταγονούλης είναι λοιπόν αυτός ο γνώριμος ήρωας όλης της ανθρωπότητας, που χρησιμοποιούμε ξανά και ξανά, που αν το καλοσκεφτούμε είναι ο ίδιος που έπιναν κάποτε οι δεινόσαυροι!!!

 Χρησιμοποιώντας και πάλι τη δημιουργική γραφή με πολύτιμο βοηθό τον "μαγικό κολοτούμπα" οι μαθητές/τριες γράψανε το παραμύθι τους με τίτλο: 

                                "Οι περιπέτειες του Σταγονούλη"

 Απολαύστε το στον σύνδεσμο παρακάτω: 

https://docs.google.com/document/d/13qj54kN2qU5zoRnUQ7TLgbY_CJAlg11_/edit?usp=sharing&ouid=118004801024384736196&rtpof=true&sd=true

 Τα παιδιά ζωγράφισαν το παραμύθι τους και το έδεσαν σε βιβλίο για να το έχουν ενθύμιο, όπως επίσης κατασκεύασαν  κι ο καθένας τον δικό του "μαγικό κολοτούμπα " με απλά υλικά.