Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ


 Η 6η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη από τον ΟΗΕ σηματοδοτώντας  την αυξανόμενη αναγνώριση της θετικής επιρροής που έχει ο αθλητισμός στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και της σωματικής δραστηριότητας στις κοινότητες και στις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Ο αθλητισμός είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση της ειρήνης, της αλληλεγγύης και του σεβασμού προς όλους. 

 Στο σχολείο μας την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση μιας εξαιρετικής δράσης τη μέρα αυτή ανέλαβε η εκπαιδευτικός της Α΄δημοτικού, κ. Μαρία εμπλέκοντας πολλά τμήματα σε διαφορετικούς ρόλους με σκοπό να ενημερωθούν οι μαθητές μας τόσο για την αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 1896 όσο και για την επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στον κόσμο μέσω της κατανόησης της έννοιας της Εκεχειρίας. Οι μαθητές/τριες κατάλαβαν ότι πρέπει να σέβονται τον αντίπαλο , τον συμπαίκτη, τους κανόνες του παιχνιδιού, τις αποφάσεις τους για ίσες ευκαιρίες σε όλους.  

 Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς τρέξαμε συμβολικά μια μικρή διαδρομή μέσα στην όμορφη φύση της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων φορώντας στα μπλουζάκια μας το σήμα των Ολυμπιακών αγώνων στέλνοντας σαν δρομείς - κήρυκες της εκεχειρίας ένα μήνυμα προσδοκίας για παγκόσμια ειρήνη.

 Αξιολόγηση της δράσης; Χαρούμενα παιδικά πρόσωπα, γονείς με μεγάλη συμμετοχή  γεμάτοι περηφάνια και δάσκαλοι έξω από την τάξη και τον καθιερωμένο τους ρόλο με απόλυτη βεβαιότητα ότι η βιωματική αυτή δράση θα  μπορέσει να συνεισφέρει, ώστε οι αξίες του αθλητισμού να μεταφερθούν και στην καθημερινή ζωή των παιδιών.  

 




 Ακολούθησε ένα δροσιστικό κέρασμα από τον Σύλλογο Γονέων στην Κοιλάδα και φυσικά αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους μαθητές.