Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Τρίτη 28/4/2020
Γ 1


Καλησπέρα παιδιά, 
Καταρχάς απολαύστε το όμορφο βίντεο με τα μωσαϊκά, πλακόστρωτα, ψηφιδωτά και μοτίβα που δημιουργήθηκε με τις καταπληκτικές εικόνες που μου στείλατε.



Σήμερα εξετάσαμε στα Μαθηματικά μας τη συμμετρία στο κεφ 43. Ανακαλύψαμε πολλά σχήματα που αν "διπλωθούν" θα ταυτιστεί το ένα μισό τους πάνω στο άλλο και η ευθεία γραμμή που χωρίζει το σχήμα μάθαμε πως λέγεται άξονας συμμετρίας. 
Σας στέλνω τους συνδέσμους που σας υποσχέθηκα, για να παίξετε και να ζωγραφίσετε με τη συμμετρία.





Στη Γλώσσα μπορείτε να παίξετε με τον Έλμερ, τον πολύχρωμο ελέφαντα. Μέσα στο κείμενο υπάρχουν κρυμμένα οριστικά και αόριστα άρθρα, που θα πρέπει να τα ξεχωρίσετε και να τα δώσετε στον σωστό ελέφαντα.  

https://prwtokoudouni.weebly.com/elmer.html

Στο κεφάλαιο της Γλώσσας " Μηχανές του μέλλοντος" διαβάσαμε για τα ρομπότ και τη χρήση τους στη σύγχρονη εποχή. Ένα τέτοιο είναι το Curiocity. Είναι ένα ρομποτικό όχημα (ρόβερ), που εξερευνά τον κρατήρα Γκέιλ στον πλανήτη Άρη, σαν μέρος της αποστολής της Νasa. Εκτοξεύτηκε στις 26 Νοεμβρίου 2011 και προσεδαφίστηκε στην περιοχή Αιολίς στον κρατήρα Γκέιλ στις 6 Αυγούστου 2012, μετά από ταξίδι 563 εκατομμυρίων χιλιομέτρων!!!
 Στόχος του ρομπότ είναι να εξερευνήσει τις κλιματικές συνθήκες και τη γεωλογία του πλανήτη Άρη. Το Curiocity έχει μέγεθος όσο ένα μικρό αυτοκίνητο, ζυγίζει 899 κιλά, έχει μήκος 3 μέτρα, πλάτος 2,7 μ. και ύψος 2,2 μέτρα. Το ρομπότ έχει επιστημονικό εξοπλισμό που αφορά στη χημική ανάλυση της σύστασης των πετρωμάτων από δείγματα που λαμβάνει και τη μέτρηση χημικών στοιχείων που σχετίζονται με τη ζωή. 
Δείτε το βίντεο με την προσομοίωση της αποστολής του Curiocity στον πλανήτη Άρη για την εξερεύνησή του.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=P4boyXQuUIw&feature=emb_logo

Αύριο στις 12.15΄που θα συνδεθούμε online θα ασχοληθούμε με τα μαθήματα της Γλώσσας και των Μαθηματικών. Θα έχουμε μαζί μας κασετίνα, χάρακα και το πρόχειρο τετράδιό μας .
Καλό απόγευμα.