Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΩΝ ΚΕΡΑΜΙΚΩΝ
Οι μαθητές/τριες και των δύο τμημάτων της Δ΄τάξης επισκέφτηκαν τη σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία Σεργάλ  και με την ευκαιρία της μετακίνησής τους στην περιοχή, το παραδοσιακό εργαστήρι κεραμικής του κ. Βάκαλου Άγγελου. 
Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στις εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις της βιομηχανίας από την υπεύθυνη χημικό των εργαστηρίων και είδαν όλα τα στάδια επεξεργασίας του γάλακτος - Σερραίων κτηνοτρόφων- και τη μετατροπή του σε νέα προϊόντα, ρώτησαν για τα επαγγέλματα και τους ανθρώπους που απασχολεί η εταιρεία καθώς και για τη διακίνηση των προϊόντων της στην υπόλοιπη Ελλάδα. 
Έπειτα επισκέφτηκαν το παραδοσιακό εργαστήρι κεραμικής του κ. Βάκαλου Άγγελου. Θαύμασαν τη δεξιοτεχνία του καθώς μπροστά στον τροχό ο αγγειοπλάστης μεταμόρφωνε με τα χέρια του κάθε φορά τον πηλό του σε διαφορετικού είδους κεραμικά, όπως βάζα, καντηλάκια, κουμπαράδες, διακοσμητικά κ.ά. Επίσης ενημερώθηκαν για τις τεχνικές που ακολουθούν τη μορφοποίηση των κεραμικών, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν για οικιακή χρήση. Είδαν τον φούρνο που ψήνονται και τέλος είχαν τη δυνατότητα στο εκθετήριο να απολαύσουν κάθε είδους κεραμικό. Με τα χρήματα του ταμείου τους διάλεξαν και οι ίδιοι ένα κεραμικό ο καθένας, σαν αναμνηστικό, που στο σχολείο το κρέμασαν σε κορδονάκι και το διακόσμησαν με μακαρόνια "farfalle",  για να στολίσουν τον τοίχο του δωματίου τους.





Στη γαλακτοβιομηχανία





Στο εργαστήρι κεραμικής