Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Η επίσκεψή μας στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Σερρών ήταν προγραμματισμένη εδώ και πολύ καιρό. Καταφέραμε λοιπόν να τη συνδυάσουμε με τον τελευταίο περίπατο της σχολικής χρονιάς. Τα περισσότερα τμήματα των μικρών τάξεων ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους του Δήμου για την εξασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας των πεζών και των ποδηλατών. 
Βέβαια οι μαθητές/τριες ήταν απόλυτα προετοιμασμένοι και ενήμεροι, γιατί είχαν δουλέψει πάνω σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής στις τάξεις τους, όπως προβλέπει το αναλυτικό πρόγραμμα και όχι μόνο. Τα παιδιά των μικρών μας τάξεων συμμετείχαν και φέτος στο Παιχνίδι "Μπάκι, το  Κυκλοφοριακό Φιδάκι " – Traffic Snake Game, όπως είναι η ακριβής ονομασία στα Αγγλικά – που αποτελεί μια καμπάνια για την ενθάρρυνση της μετάβασης προς και από το σχολείο με τα πόδια ή με το ποδήλατο. Πέρα από το παιχνίδι, το φιδάκι παρέχει εκπαίδευση γύρω από τα ζητήματα της κινητικότητας, της κυκλοφοριακής αγωγής, του περιβάλλοντος και της υγείας.

Τα προβλήματα δεν έλειψαν, αφού ο καιρός δεν επέτρεψε να αξιοποιήσουμε τη βόλτα στο πάρκο με την άνεσή μας, όπως επίσης δεν υπήρχε και η δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης με τα αυτοκινητάκια και τα ποδήλατα του πάρκου.