Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Έκθεση Σερραίων  Ζωγράφων και Γλυπτών
Εβδομάδα ζωγραφικής 13-26 Οκτωβρίου 2019



Τα τμήματα Γ1 και Γ2 του σχολείου μας επισκέφτηκαν την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019  το κινηματοθέατρο "Αστέρια" με σκοπό να παρακολουθήσουν την έκθεση των Σερραίων ζωγράφων και γλυπτών, που οργάνωσε ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ν.Σερρών και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. 
Η δράση περιελάμβανε έκθεση ζωγραφικής και εικαστικές δράσεις έκφρασης, που απευθύνονταν σε μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα τμήματά μας επισκέφτηκαν την έκθεση σε μια προσπάθεια να γίνει η τέχνη της ζωγραφικής τμήμα της καθημερινότητάς μας και να αναπτυχθεί μια ουσιαστική σχέση ανάμεσα στους Σερραίους δημιουργούς και τους μικρούς  μαθητές μας.
Τα τμήματα υποδέχτηκε και ξενάγησε ο ζωγράφος Μπακιρτζίδης Γιάννης,  ο οποίος εξήγησε στους μαθητές/τριες πώς οι ζωγράφοι ακολουθώντας τις δικές του διαδρομές ο καθένας, μεταφέρουν μέσα από τα έργα τους τις εμπειρίες, τις αντιλήψεις, τις προσδοκίες, τα συναισθήματά τους.
Οι μαθητές/τριες αποτύπωσαν στο τέλος - ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο - σε μια λευκή κόλλα χαρτιού ένα αερόστατο, όπως τους πρότεινε ο ζωγράφος. Η απλή απόδοσή του με ένα ορθογώνιο και έναν κύκλο ήταν πολύ εύκολη για κάθε μαθητή. Υπήρξε η διάθεση στους περισσότερους να χρωματίσουν το αερόστατό τους όπως οι κυβιστές ζωγράφοι, που φάνηκε να τους εντυπωσίασαν. 



VIDEO "Αερόστατα"