Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019



Orienteering - Αγωνιστικός προσανατολισμός 





Ο Αγωνιστικός Προσανατολισμός – orienteering - είναι ένα αγώνισμα παγκόσμια δημοφιλές. Έχει τιςρίζες του στη Σκανδιναβία και συγκεκριμένα στις στρατιωτικές σχόλες της Σουηδίας και το μακρινό 1886.
Σταδιακά μετατράπηκε σε ένα συναρπαστικό αγώνισμα.  Στόχος του κάθε αγωνιζόμενου είναι να διατρέξει μία άγνωστη περιοχή με τη βοήθεια ειδικού χάρτη και πυξίδας στον συντομότερο δυνατό χρόνο. Κατά τη διάρκεια της πορείας του οφείλει να προσεγγίσει με διαδοχική σειρά έναν αριθμό διάσπαρτων στην περιοχή σημείων ελέγχου που είναι σηματοδοτημένα με χαρακτηριστικά σημαιάκια. Το αγώνισμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, περιπετειώδες και απαιτητικό σωματικά και πνευματικά.
Είναι όμως παράλληλα ιδανικός τρόπος ψυχαγωγίας και εκγύμνασης. Ολοκληρώνοντας κάποιος μία διαδρομή νιώθει τη χαρά της έρευνας, της ανακάλυψης, βιώνει μια μικρή περιπέτεια.Στις 21 Μαϊου οι μαθητές/τριες της τάξης μας μαζί με το Δ1 επισκέφτηκαν το Εθνικό Στάδιο Σερρών και συμμετείχαν σε μια δράση orienteering στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Προσανατολισμού, που οργανώθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροΐων, το 4ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας, τις Διευθύνσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και άλλους φορείς. 
Οι μαθητές/τριες διαθέτοντας πολύ καλή φυσική κατάσταση, πνευματικές δεξιότητες σύνθεσης και ανάλυσης των πληροφοριών, επίλυσης προβλημάτων και ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων κατάφεραν να κάνουν πολύ καλούς χρόνους και το σημαντικότερο ... διασκέδασαν.