Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Τα αγάλματα πήραν τους δρόμους


Την Τρίτη 21/02/2017 το τμήμα μας επισκέφτηκε τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών για να παρακολουθήσει ένα  εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: "Τα αγάλματα πήραν τους δρόμους". Το πρόγραμμα είχε στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές την πόλη μέσα από τα μνημεία και τους δρόμους της. 
Οι τρεις φιλόλογοι που επιμελήθηκαν του προγράμματος ξενάγησαν ψηφιακά τους μαθητές σε ανδριάντες και προτομές της πόλης, βοηθώντας τους να εντοπίσουν σε ποια περιοχή  βρίσκονται. Κάποια στοιχεία της προσωπικότητας που παριστάνουν τα αγάλματα ήταν γνωστά στους μαθητές, αλλά και κάποια άλλα της ιστορικής εποχής που έδρασαν και της ιδιαίτερης προσφοράς τους στην πόλη μας ειπώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς.
 Τα παιδιά μάθανε να ξεχωρίζουν τα αγάλματα σε σχέση με το τι παριστάνουν, έπαιξαν "τα αγαλματάκια", δραματοποίησαν αγάλματα δίνοντας εντολές σε κάποιο παιδί για τη στάση σώματος που πρέπει να έχει χωρίς το ίδιο να βλέπει, παρουσίασαν χωρισμένοι σε ομάδες ένα άγαλμα που τους αρέσει και αναγνώρισαν αγάλματα γνωστά παγκοσμίως. 
Τέλος συγκρίνοντας παλιό φωτογραφικό υλικό της πόλης μας με σύγχρονο, διέκριναν από γνωστά διατηρητέα κτίρια κεντρικούς δρόμους και κάνοντας μια τελευταία ξενάγηση στις οδούς γύρω από το σχολείο τους, άκουσαν την ιστορία της ονομασίας των οδών. Με έκπληξη εκπαιδευτικοί και μαθητές μάθαμε πως στο τμήμα μας έχουμε κι έναν απόγονο γνωστού Σερραίου μακεδονομάχου. Δραστηριότητες κατά την επίσκεψη μας στη ΔΚΒΣ